tiistai 29. marraskuuta 2011

Fanipostia

Aimon ihailijakirjeluonnos Jeffery Farnolille. Tämän suomenkielisen luonnoksen lisäksi tallella on myös Aimon englanninkielinen (suomenkielisen pohjalta tehty) kirjeluonnos.


Mr. Jeffery Farnol,
Sunnyside,
Withdean, Brighton,
England.

Dear Sir: -

Teidän molemmat suomeksi ilmestyneet romaaninne ”The Money Moon” (Kuun kultaa, 1934) ja ”The Chronicles Of The Imp” (Sydämen Ilon Maa, 1917) ovat olleet mielikirjani siitä asti kun ne sain lukea. En milloinkaan ole lukenut niiden veroisia. Tiedän, että en koskaan, vaikka voin etsiä koko maailman kirjallisuudesta, tule löytämäänkään parempia.(1)

Jokainen, jonka tunnen, on ihaillut niitä – varsinkin he ovat pitäneet ”Money Moonista”. Omasta puolestani pidän enemmän ”The C Of The I”stä. Kun sen ensi kerran luin, tunsin kuin olisin elänyt siellä. Jälkeenpäin olen lukenut sen monta kertaa ja aina siitä löydän verrattomia nautinnonaiheita.

Suomeksi ei ikävä kyllä ole ilmestynyt muita kuin nämä kaksi teostanne, mutta tiedän Teidän kirjoittaneen, paitsi näitä, yli 30 romaania. Mahdollisesti niitä on enemmänkin.

Olen opiskellut Englantia omin päin sekä Linguaphone-menetelmän avulla. Olen myös hankkinut engl.kieliset painokset ”M.M” ja The C. Of The I” opiskelutarkoitukseen(2).

Koska olen teostenne loputon ihailija, tahtoisin tutustua muihinkin teoksiinne kuin nämä. Tahtoisitteko ystävällisesti auttaa minua valitsemaan kirjoistanne teos tai useampia jonka ajattelisitte olevan helppotajuisin aloittevalla mutta jossa kerrottaisiin yhtä ihastuttavasti samankaltaisista asioista kuin M.M:ssä ja The C of the I:ssä. Olisiko ehkä esim. Kokoelmassa The Shadow and other Stories” tällaisia?

Jos voisitte kuvailla lyhyesti mitä ne romaaninne joita haluaisitte suositella sisältävät, olisin hyvin kiitollinen teille. (Myös rakastan mystiikan ja iloisten ja miksei myös kauhuromanttisten seikkailujen enemmän kuin pelkästään rakkauden pulmiin perustuvia - -)

Tässä samassa yhteydessä haluaisin tiedustella onko teoksianne filmattu ja milloin se on tapahtunut. Kutka ovat esiintyneet päätehtävissä. Samoin mitkä elokuvayhtiöt kulloinkin ovat kysymyksessä, että voisin suositella näitä filmejä täkäl. filmivuokraajille.
 
Sincerely,
One of your finnish admirers,
Aimo Viherluoto
Address: XXX

(1) Virke yliviivattu.
(2) Sana yliviivattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti